CARACTERÍSTIQUES

El fet de que Menorca hagi estat declarada Reserva de Biosfera l’any 1993 ens indica que es tracta d’una illa amb unes característiques molt especials en relació als valors naturals, als productes de la terra i i al capital humà, totes les quals creen un vincle amb el territori que es tradueix en un oli que recull els valors més preuats de l’illa.

Les varietats més abundants que es cultiven actualment són: arbequina, koroneiki, picual i empeltre, totes plenament integrades al territori i adaptades al clima de l’illa. Alguns productors hi afeigeixen oli d’olivó, procedent dels ullastres de l’illa.

Els elements diferenciadors de l’Oli de Menorca són el seu caràcter “afruitat” i el fet de ser “collit en verd”. És també remarcable que la majoria de membres de l’Associació s’hagi decantat per la producció ecològica. L’obtenció de l’Oli de Menorca es fa per procediments físics a baixa temperatura que garanteixen la conservació de totes les propietats organolèptiques de l’oliva.

A totes aquestes circumstàncies hi hem d’afegir el fet de que l’extensió de les finques sigui reduïda, la qual cosa permet als nostres olivicultors un major control de la qualitat de l’oliva durant tot el procés de producció i, molt especialment, en el moment de la collita. Són tots aquests elements del cicle productiu els que han fet possible l’obtenció dels premis internacionals que s’han obtingut als darrers anys.

nuestro-aceite